Aquest proper dilluns 21 d’agost, i fins divendres dia 25, tindran lloc els assajos per participar al Ball Cerdà, que se celebrarà diumenge 27 d’agost de Festa Major. 

Els assajos se celebraran al pati del col·legi Pau Claris en tres torns, organitzats amb diferents franges horàries, depenent de l’edat dels balladors i balladores. L’assaig per a nenes i nenes fins a 8 anys serà de 18h a 18:45h, mentre que l’assaig de 9 a 15 anys tindrà lloc de 19h a 19:45h. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir de 16 anys, es farà de 20h a 21h. 

Des de l’organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible participar un mínim de dos dies per a poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot els balladors i balladores infantils i mitjans, sent obligatori assistir a l’últim assaig. 

Ball cerdà, element festiu patrimonial d’interès nacional

El Ball Cerdà de la Seu d’Urgell va ser declarat l’any 2016 per part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a element festiu patrimonial d’interès nacional. Aquest reconeixement públic va tenir lloc a la plaça Patalín el mateix diumenge de Festa Major, amb la presència de 105 parelles a punt de ballar, de tot el públic que s’hi va aplegar i del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta declaració es basa en l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics. El Ball Cerdà és un element festiu de la nostra ciutat que s’ha donat a conèixer més enllà de la comarca.