“El seu crit és el nostre: des de la Seu, ens sumem a aquest clam de pau, en favor de la vida i el respecte, la convivència i la diversitat. No tenim por!”, ha subratllat el pregoner.

Xavier Antich reivindica en el pregó de la Festa Major de la Seu d’Urgell el missatge de la manifestació d’avui a Barcelona de repulsa al terrorisme i de dol per les víctimes dels recents atemptats a Catalunya

El filòsof urgellenc Xavier Antich, acompanyat per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la regidora de Festes, Sílvia Iscla, ha llegit aquest vespre des de la balconada de l’Ajuntament urgellenc el pregó que ha inaugurat de manera oficial la Festa Major de la Seu d’Urgell 2017.
Antich, només començar, ha remarcat l’honor que representa ser pregoner de la festa major de la Seu d’Urgell: “Moltíssimes gràcies. L’honor és immerescut, perquè no tinc cap mèrit per ser aquí que el mateix que teniu vosaltres: ser de la Seu, cosa de la que me’n sento molt orgullós”.
Al·lusió a la manifestació d’avui a Barcelona
Xavier Antich ha continuat el seu pregó tot recordant als manifestants que aquesta tarda han omplert Barcelona per mostrar la seva repulsa contra la violència i el dol cap a les víctimes dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. “Han cridat que no tenen por. Que volen viure en pau. Que el Mal no podrà amb tot el Bé que volem per al país i la gent que hi viu. I el seu crit és el nostre: des de la Seu, ens sumem a aquest clam de pau, en favor de la vida i el respecte, la convivència i la diversitat. No tenim por! Hauria estat bé poder-se manifestar també contra la mentida i la manipulació que amenacen la democràcia, però amb segons qui a la manifestació no és podia fer”.
El pregó de Xavier Antich ha continuat amb una descripció de la Seu d’Urgell, tot remarcant els tres elements que la fan singular. “Hi ha moltes coses que fan de la Seu el que és. Però, per sobre de totes tres: el Cadí, la catedral de Santa Maria d’Urgell i el passegi i el mercat”, ha destacat Antich.
El filòsof urgellenc ha seguit amb tot de records emotius, tot revivint la seva infantesa i joventut a la Seu d’Urgell.