Les propostes festives tant de caire familiar i esportiu com per a joves i adults omplen els diferents els espais festius amb alegria i civisme.  

La Seu d’Urgell tanca una Festa Major 2019 amb èxit de participació i de públic

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell fa un primer balanç de la Festa Major 2019 que tot just aquesta matinada ha posat punt i final a cinc dies festius amb prop d’una vuitantena d’activitats de tot tipus. Carlos Guàrdia, regidor de Festes i Tradicions, afirma que aquesta festa major ha estat “un èxit de participació i de públic, tal i com ha quedat palès en els diferents actes celebrats, tant de caire familiar com per a joves i d’adults”.

Enguany, pel que fa als concerts programats, destaca la consolidació de l’oferta musical que ha tingut lloc a la plaça del Camp del Codina que en les nits de divendres i dissabte va reunir un nombrós i entregat públic per escoltar i ballar amb FroylansBen Endins (Tribut a Sopa de Cabra), el grup urgellenc Estació 67 i Héroes de la Antártida (Tribut a Mecano), concerts tots els ells pensats per un públic de mitjana edat. Mentre que els balls de nit amb les grans orquestres a la plaça Catalunya també han congregat un important nombre de participants.

L’Espai Casetes també ha estat, com en cada ocasió, un altre centre neuràlgic de la Festa Major de la Seu on s’hi ha donat cita nit rere nit un “nombrosíssim” públic jove que ha gaudit dels concerts de Buhos, Doctor Prats, Porto Bello, Hey Pachucos o Banda Neon, així com el Dj Ernest Codina, entre d’altres.

Un altre èxit destacat han estat la vintena d’actes adreçats als més petits com el concert del grup El Pot Petit i l’actuació del Mag Lari -actes previs a la pròpia Festa Major- la Festa Holi, el correaigua, els jocs de taula o la novetat més esperada, el tobogan de 25 mestres al Camí Ral de Cerdanya, que han fet gaudir a un multitudinari públic familiar.

També el Ball Cerdà, el Correfoc, la cercavila dels gegants amb la presentació de la nova Mulassa, els concerts de tarda, les sardanes i el pregó de Festa Major que en aquesta ocasió va ser protagonitzat per les jugadores de l’equip Cadí La Seu del club AE Sedis Bàsquet, han estat alguns dels punts més àlgids de participació i de públic de la festa urgellenca.

Després d’aquesta primera valoració, el regidor de Festes i Tradicions del Consistori urgellenc, Carlos Guàrdia, agraeix en nom de l’equip de govern la tasca realitzada per la comissió de festes, la coordinadora de casetes, els treballadors de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell implicats en l’organització de la Festa Major, així com a les entitats, associacions i clubs de la ciutat que hi han participat.

Cal destacar que tota la festa s’ha celebrat i gaudit amb civisme per part de la ciutadania, on el bon ambient ha estat omnipresent en tots els actes. Tanmateix es valora “molt positivament” el Punt Lila ubicat a l’espai casetes, que ha tingut molt bona acceptació.

Esport i Festa

Pel que fa la programació Esport&Festa, elaborada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu, cal remarcar que en les 17 activitats esportives celebrades durant els dies de festa major hi han pres part més de 1.300 persones en les 12 propostes participatives, amb edats que han oscil·lat dels 2 als 82 anys, i les 600 persones que hi han participat com a públic en les 5 exhibicions de les diferents modalitats esportives

Les activitats esportives de Festa Major que han destacat més han estat la cursa nocturna d’orientació, master class de zumba, el campionat d’escacs, l’exhibició de karate kobudo tradicional Pirineus o l’exhibició de teles acrobàtiques.

Els resultats de les diferents proves esportives es poden trobar al web del Servei d’Esports http://esports.laseu.cat