El grup de Diables de l’Alt Urgell organitza dilluns 27 d’agost el famós i multitudinari correfoc de Festa Major, on s’han incorporat noves mesures de seguretat.

Es reforça la seguretat pel Correfoc de la Festa Major de la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell inicia la Festa Major amb un calendari d’actuacions i activitats molt extens on, un any més, destaca el reconegut correfoc de Festa Major organitzat pels Diables de l’Alt Urgell.

Enguany el grup celebra 25 anys d’història, els membres del grup expliquen que “això es veurà reflexat en el nivell logístic, material i visual”, ja que han preparat moltes sorpreses que no deixaran indiferent a cap espectador. Davant l’increment exponencial d’assistents en els darrers anys, s’ha hagut d’incorporar més mesures de seguretat a nivell de via pública.

Durant l’espectacle, que tindrà lloc el pròxim dilluns 27 d’agost, a dos quarts d’onze de la nit, els carrers Ramon Llambart (accés de Pati Palau a Plaça dels Oms) i Portal de Cerdanya (accés entre Plaça dels Oms a “espai cassetes”), quedaran no solament tallats al trànsit, sinó que també als vianants. Tot serà degudament senyalitzat prèviament durant el dia amb tancats d’alçada i cartells explicatius, perquè tothom estigui assabentat abans del tall estipulat. Així, els membres i cossos de seguretat es disculpen a tots els veïns i residents per les molèsties que pugui ocasionar, esperant que entenguin la importància de les mesures de seguretat per davant de qualsevol altre factor.

Els diables recorden que “el correfoc de La Seu és únic, comença amb una representació teatral i musical a la plaça dels Oms, que dóna pas al correfoc pels carrers més emblemàtics de la Seu (plaça dels Oms, Carrer major, Pati Palau i Carrer Canonges), i finalitza amb una segona representació també a la plaça dels Oms enllaçada amb un piromusical”. “És un esdeveniment molt gran, que cada vegada suposa un repte organitzatiu més difícil i, donem les gràcies a tots els cossos de seguretat, col·laboradors, regidors i tècnics per tota la feina feta per a poder garantir la correcta celebració i que tots assistents puguin gaudir amb el màxim de seguretat i prevenció possible”, s’afirma des dels Diables de l’Alt Urgell.

Mesures de seguretat a seguir per tothom

Els diables expliquen que ells són els encarregats de la seguretat integral de l’esdeveniment, però remarquen les mesures de seguretat a seguir per tothom en tot moment:

  • Ús de calçat adequat i la protecció de qualsevol part del cos amb roba texana o de cotó. A ser possible, humit. Si es disposa d’un mocador, cobrir-se la cara i el cap amb ell.
  • No està permès l’ús de cap material pirotècnic particular.
  • Respectar les indicacions de qualsevol membre del grup, ells són els encarregats de guiar-nos durant el recorregut.
  • Durant tot el Correfoc, si es pateix qualsevol tipus d’accident, dirigir-se al personal sanitari que acompanyen.
  • Els assistents que no entrin dins del foc, respectar les distàncies de seguretat i facilitar l’accés d’entrada i sortida als carrers i plaça.

Per últim, els membres del grup també esperen un nou èxit d’assistència i tornar a superar-se un any més en l’esdeveniment més esperat de la Festa Major de la Seu d’Urgell.