Del 26 al 30 d'agost de 2016

La Seu d’Urgell culmina la Festa Major 2016 amb participació i assistència rècords en tots els actes

El web i les xarxes socials guanyen en seguiment i participació dels usuaris, amb un gran increment de visites al portal i de seguidors a Instagram.
COMPARTIR

La Seu d’Urgell ha finalitzat aquesta matinada la Festa Major d’enguany amb participació i assistència rècords en els més de 90 actes programats adreçats a totes les edats i a tot tipus de públic, tant en les activitats més consolidades com les noves propostes que es presentaven en aquesta edició.

Gegants

“Volem agrair novament l’esforç, la il·lusió, les idees i la dedicació dels treballadors de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, així com dels membres de la Coordinadora de Casetes, de la Comissió de Festes, del Consell Municipal d’Infants, del Consell Municipal de Joves, d’associacions, entitats i clubs de la ciutat perquè la Festa Major hagi estat un èxit de participació i assistència”, manifesta Sílvia Iscla, regidora de Festes i Tradicions.

A la vegada, Iscla dóna les gràcies “als urgellencs i urgellenques que han sortit de casa seva, que han passejat pels carrers i que ha participat en les activitats programades per celebrar la Festa Major i que la immensa majoria ho ha gaudit de manera cívica i amb seny”.

Un dels aspectes d’aquest èxit general de la Festa Major ha estat la “molt bona resposta” dels concerts celebrats a la plaça del Camp del Codina, aconseguint així l’objectiu proposat: potenciar l’ambient festiu també al centre urbà de la Seu d’Urgell, amb una oferta musical diferent a la de l’Espai Casetes o de la plaça Catalunya.

Un altre plat fort d’aquesta festa major ha estat, de nou, l’alta participació al Ball Cerdà que té lloc el diumenge, amb 110 parelles infantils i 105 parelles pel que fa al ball cerdà d’adults, i que enguany ha rebut el certificat que l’acredita com ‘Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional’ per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Un altre aspecte a destacar ha estat el nombrós públic que s’ha donat cita cada nit a l’Espai Casetes per seguir els diversos concerts que hi han tingut lloc, destacant el concert que va oferir Lax’n’Busto, formació que enguany celebra el seu trentè aniversari als escenaris.

Properament s’obrirà l’enquesta de valoració online on tothom hi podrà deixar per escrit propostes de millora i novetats per la Festa Major de l’any vinent. “Creiem que aquesta és una eina molt útil per a preparar la propera edició”, afirma Sílvia Iscla.

Photocall 2016

La #fmlaseu a la xarxa

Un any més, s’ha pogut viure la Festa Major de la Seu a través de la xarxa gràcies al web, xarxes socials i l’app de la @fmlaseu.

Aquesta edició el web ha rebut la visita de més de 12.500 usuaris únics i s’han servit 46.000 peticions de pàgines vistes, augmentant un 12% respecte a l’edició anterior. Les xarxes socials guanyen en seguiment i participació dels usuaris i superen ja els 7.000 seguidors, amb un gran increment a Instagram i l’obertura del nou canal a Snapchat. L’app de la festa també creix fins als 620 usuaris, i es consolida com l’eina més útil per portar a sobre el programa i estar alerta dels canvis de programació.

El web de la fmlaseu.cat segueix actiu per recuperar els millors moments de la festa amb galeries d’imatges i vídeos dels principals actes. Al portal es pot reviure els cops que es vulgui, l’edició d’enguany i les anteriors de la #fmlaseu.