Del 26 al 30 d'agost de 2016

Actualitat

Les notícies de la #fmlaseu

El web i les xarxes socials guanyen en seguiment i participació dels usuaris, amb un gran increment de visites al portal i de seguidors a Instagram.

En un acte celebrat aquest migdia, a la plaça Patalín, el conseller de Cultura, Sant Vila, ha lliurat aquest diploma acreditatiu a l’alcalde urgellenc, Albert Batalla.

L’alcalde de València remarca que la festa major “és un moment perfecte per gaudir de la Seu, de retrobar-se amb tots aquells que per buscar treball o qualsevol altre motiu han hagut de muntar la seua vida lluny d’ací”.

Amb una cercavila i la lectura conjunta del pregó infantil, acte que inaugura el programa d’actes de la festa de la capital alturgellenca que s’allargarà fins el dimarts 30 d’agost.

Dissabte 27 d’agost, a les cinc de la tarda, després de la plantada de gegants a la plaça dels Oms, tindrà lloc un acte per commemorar aquest aniversari. I com cada any se celebrarà la cercavila, la presentació de les colles i el ball final.

El lliurament tindrà lloc just abans de començar el Ball Cerdà d’adults a la plaça Patalín

Aquest ball és un ritual del diumenge de Festa Major de la Seu d’Urgell que es balla a la Plaça Patalín davant un nombrós públic i amb els músics tocant des d’una tarima.

Com cada any, el programa d’actes de la Festa Major de la Seu d’Urgell ve precedit per un seguit de propostes lúdiques que se celebraran els pròxims dimecres 24 i dijous 25 d’agost, i que van des del cinema, piscina nocturna amb DJ i teatre de comèdia.

Ja es pot recollir a les Oficines de Turisme de l’Espai Ermengol i del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i a més de 100 comerços associats. També s’ha fet pública la programació completa de l’esdeveniment i s’ha renovat l’app per dispositius mòbils. La setmana vinent arribarà a totes les llars urgellenques el programa de butxaca.

Es recomana a equips i colles per als torneigs de bàsquet, futbol 7, tennis i pàdel i per a la gimcana. També es pot reservar plaça per al Masterxef Infantil.

El Ball Cerdà, el correfoc, els balls de nit i la cercavila de gegants, entre el prop d’un centenar d’actes de la celebració, amb una gran implicació d’entitats i grups locals

Joan Ribó i Canut, molt vinculat personalment i familiar a la comarca de l’Alt Urgell, serà l’encarregat de llegir el pregó a proposta de tots els grups municipals de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell